måndag 19 november 2007

Allians för inredning

Flera hyresgäster har säkert upptäckt att det stundom är märkligt tyst under hissfärder upp till det högt belägna våningsplanet där al-Qaida Norrort har sina lokaler med utsikt över Saltsjöns uppenbara sälta och Djurgårdens grönska. Tystnaden och det faktum att personalen inte svarar på tilltal beror inte, som många tror, på att organisationens anställda är ohyfsade eller att de för en stum protest mot den bristande moralen i påverkansorganets högre ledning:
- Nej, vi har hamnat i medieskugga. Då kan det vara väldigt svårt att se eller höra vad som sägs och försiggår under ytan. I själva verket pågår en förändring, säger al-Qaida Norrorts konstnärliga ledare.
Bland nymodigheterna kan nämnas att sängen i huvudkontoret flyttats något för att om morgnarna ge övernattande en svindlande utsikt över östra Stockholm och delar av Nacka redan vid uppvaknandet.
- Sådana nyheter skrivs det inte lika mycket om. Felfri inredning ropar ni nu efter, och fläckfria kläder, finns de, vill vi ha sådana, ja det får andra svara på. Klart är i alla fall att det förändringsarbete som skett i al-Qaida Norrorts residens i byggnadens norra flygel ger ett estetiskt lyft, som jag hoppas lyfter de moraliska frågorna på dagordningen.

1 kommentar:

Anton Andersson sa...

Jag gillar Mona Sahlin anspelningen. skickligt.