söndag 4 maj 2008

Skändade gravar orsakar debatt

Antalet gravskändningar rusar i höjden, men regeringens politik har hittills varit mest inriktad på att leda till sänkt skatt, rasar flera ledande ideologer inom al-Qaida Norrort.
- Man har uppvisat en oerhörd flathet genom att inte initiera internationell samverkan inom området. Gravskändningarna måste också bli en prioriterad fråga för den svenska polisen och till slut få ett stopp. Den sittande regerningen satsar istället pengar på vägprojekt och nya flygplansmodeller, samtidigt som man är medveten om gravstenar välts i detta nu, menar al-Qaida Norrorts schamanistiske ombud för Upplands län.
Samtidigt höjs röster inom organisationen för en mer återhållsam inställning till den accelererande åverkan på gravstenar, minneslunder och kolumbarier.
- Det hela måste ses i sitt sammanhang. För en del kan gravskändning vara enda utvägen från en långvarig tristess eller bristande social förmåga. En för samhället mer rimlig plan är att reducera antalet påvisbara intrång i griftefridens rumsliga dimensioner med 50 % till år 2020, föreslår al-Qaida Norrorts talesman i postmortala frågor.

Inga kommentarer: